Login
Register
Начало

Увлекателно

увлекателният блог

Дамски Блузи

3 SEO митове за оптимизация на сайтове

SEO оптимизация на сайтове се появи в средата на 90-те години и оттогава за нея се говори и пише много. Но не всичко е толкова просто. Всичко това води до изкривяване на информация и хиляди фалшиви публикации за SEO, вместо решаване на проблемите на потребителите.

Ето и 3-те най-често срещани митове за SEO според eXtremeSEO:

1. Добре е, когато популярните уеб сайтове пробват вашето съдържание:

На пръв поглед, пускането на вашето съдържание на популярни сайтове е добро, защото те ще поставят връзка към вашия сайт, съответно, ще получите трафик и дори по-голям такъв. Обаче, повтарящото се поставяне на съдържание означава създаване на дубликат от него, а първият ред от резултатите от търсенето ще съдържа по-популярен сайт. Освен това рискувате наказание от Google Panda , което ще доведе до загуба на трафик.

Избягвайте тези проблеми и ще успеете само ако собствениците на по-популярния ресурс предпочетат да предоставят повторно публикувано съдържание с каноничния URL адрес.

2. Слабите връзки, забавят вашите показатели

По принцип лошите връзки наистина могат да навредят на оценката за търсене, но това е много рядко. Обикновено източникът на повечето нискокачествени връзки към сайта са сайтовете за агрегиране с ниско качество. Колкото по-голям и по-популярен е вашият сайт, толкова повече връзки той привлича. Вместо да се притеснявате за лошите връзки, които най-вероятно няма да навредят на вашите търсачки и трябва да се съсредоточите върху подобряването на вашия продукт и създаването на по-качествено съдържание. Специалистите на ExtremeSEO казват, че това е наистина важно.

3. Повече стъпки със съдържание за качествено класиране

Маркетингът на съдържанието е необходим за всеки, но в различни количества. Да предположим, че управлявате финансова борса. Печелите пари, като привличате стотици милиони инвестиции, инвестирате ги и получавате своя процент от печалбите. Очевидно е, че създаването на блог и публикуването на съдържание в него 4-5 пъти на ден няма много значение за вас.

Преди да създадете масово съдържание, уверете се, че то ще бъде от интерес за хората и че спецификата на вашия бизнес. Независимо, колко добро е съдържанието ви, ако не е споделено и не се споменава, то няма да осигури трафик към уеб сайта Ви.