Login
Register
Начало

Увлекателно

увлекателният блог

Дамски Блузи

Интериор в екостил: как да изберем цвета на пердетата и тапицерията на мебелите?

Интериор в екостил: как да изберем цвета на пердетата и тапицерията на мебелите?

Всички нюанси на зелено и кафяво, ленени покривки и завеси от юта - ако свързвате еко-стилът с такива решения, трябва да прочетете тази статия до края.

От Хамал.Бг ни предоставят тези полезни материали.

Еко стилът, включва използването на естествени материали. Основните характеристики на стила еко стила се превърнаха в една от най-модерните тенденции в областта на интериорния дизайн през последните няколко години. Първоначално това е цялостна концепция, която зачита околната среда, което предполага не само използването на екологично чисти материали, които не вредят на природата, но и процеса на използване, рециклиране, спестяване на ресурси. Екостил днес е доста широка концепция. Тя няма изразени черти, въпреки че има тенденция към минимализъм. Тук в интериора няма нищо излишно или прекомерно, доминират простота и краткост, в стаите има изобилие от пространство и светлина.

Еко стилът предполага липса на строги препоръки за цветове и форми, но за предпочитане комбинация от естествени материали и модерни технологии за обработка. Основното изискване е да се следва мотивът на природата, който може да се прояви, както в общото решение на интериора, така и в използването на отделни елементи.

Цветови решения - естественият стил предполага липсата или минимизирането на ярки цветове. Предпочитание се дава на естествен, приглушен обхват, в който могат да присъстват, както традиционните нюанси на зелено, така и кафяво, както и различни нюанси на бялото: слонова кост, млечно, морска пяна. Добро решение би било да се използва последното като фон. Интериорът обикновено е декориран в топли цветове. Като изключение, синьото може да се използва умерено в долната част на стаята. Въпреки факта, че в природата може да има наперен нюанс на оранжево или червено, дизайнерите смятат, че е по-подходящ да се използва в естествения интериор само в умерено светла версия и в много малка степен. И най-добре да спрете с използването на меки жълти или топли бежови нюанси. Също така, не използвайте цветове, които не са характерни за природата: черни, всякакви „кисели“ нюанси. Не само цветовете, но и линиите помагат да подчертаят естествеността. Тя трябва да изостави строгите прави линии, остри ъгли, геометрични орнаменти. Идеални са линии, наподобяващи стъбла или листа. Кафяви и зелени - традиционни комбинации от еко стил.

Тъкани и текстури - най-ревностните поддръжници на екостил смятат, че само за естествени нецветни тъкани трябва да се изберат завеси, покривки и мека мебел. Но това изобщо не е необходимо: достатъчно е материалите да са естествени, а цветът им да съвпада с естествената цветова схема. Декоративни възглавници, пердета или завивки за хола, спалнята или детската стая, може да изберете с флорални или растителни отпечатъци, които ще подчертаят естествената тема в интериора. По-добре е моделът да е ненатрапчив. Подходяща е имитационна подложка на трева в екостил.

Еко стилът е чужд както на скъпи, така и на "тежки" тъкани, както и на изобилие от бижута. Класически завеси с къдрици или множество гънки трябва да се оставят за други интериори. Но уместно е да купите завеси от сатен, памук или лен също са добро решение. Предпочитание може да се даде като на класически завеси и японски, ролкови или римски щори. Завесите на втулките или пантите изглеждат добре: колкото по-прости са закрепванията, толкова по-добре. Плетени щори могат да се използват в кухнята или в хола. Под завесите трябва да има и корнизи. Те могат да бъдат от всякакъв вид - таван, низ, стена, профил, но е важно техният дизайн да се вписва най-добре в интериора. Може да преобразувате стари мебели или да изхвърлите стари мебели. Вие решавате. Ето и някои насоки как да процедирате с тях в дома си:

Тапицираните мебели могат да бъдат тапицирани в лен, цинц, сатен, рогозки или вълнени тъкани. Изглежда добре и със скромна бродерия, включително трикотажни или тъкани елементи. Прави японски завеси се вписват добре в минималистичен еко-дизайн. Интериорът в екостил изисква умереност: прекомерният ентусиазъм за текстил или други декоративни елементи ще направи стаята претрупана.