Login
Register
Начало

Увлекателно

увлекателният блог

Дамски Блузи

Как да откриете леговище на дървеници в апартамента си

Ако откриете поне едно гнездо на дървеници в апартамента си, това е сигурен знак, че те живеят с вас от поне няколко седмици.

Премахването на дървеници не е лесно

Понякога хората се оплакват, че насекомите се появяват отново и отново няколко дни или седмици, след пръскане за дървеници. Причините за това са няколко и една от тях е липсата на информираност за живота и навиците на тези паразити. Ако от самото начало подходите правилно към борбата с насекомите, може да избегнете неприятни усложнения.

Откъде да започнете? Необходимо е внимателно да се изследва помещението, за да се установи степента на замърсяване на помещенията.

Защо е важно да се определи къде гнездят дървеници

Обикновено заразяването на апартамент  става по следния сценарий: веднъж в къщата, женската (или няколко индивида наведнъж) избира подходящо място  за убежище, често в района, където човекът спи, и постепенно, ден след ден, снася там яйца. Образува се първичен фокус на инфекцията.

Според резултатите от проучване на клиенти на фирма по ДДД, в 90% от случаите далеч не е възможно веднага да се забележат дървеници. Когато собствениците на апартамента забележат първите признаци за наличие на паразити, се оказва, че такива са имали достатъчно време за размножаване.

Ако наемателите не сменят мястото си за нощна почивка, то новосформираната колония няма да мигрира из апартамента, докато не бъде обезпокоени или не стане пренаселено за тях в леговището им. Ако сте успели да намерите гнездо на паразитите навреме, имате важен коз в борбата, срещу тях. Знаете къде да насочите основния удар – пръскане на дървеници с фирма.

Как изглеждат гнездата на дървеници

Гнездата са на скрити места, където се извършва основната жизнена дейност на тези неприятни насекоми и те могат да бъдат открити по характерните им следи. Първото нещо, което може да привлече вниманието, е купчина черни точки, които понякога се бъркат с яйца от дървеници. Всъщност това са техните екскременти. Колкото по-дълго, толкова повече се появяват тези черни точки. Лесно е да се отървете от тях, като направите мокро почистване.

Друга особеност на гнездата са яйцата е в това, че са малки, но с добро зрение са доста различими с просто човешко око. Бяло, с размерите на захарен кристал, с продълговата форма, подобно на оризовите зърна, но само в пъти по-малко. Наред с това, преминавайки през определени етапи на развитие, ларвите оставят след себе си сухи кожи, които също са добре видими. И накрая, клъстерите от индивиди на различна възраст, от ларви до възрастни насекоми, са основният елемент на гнездото.

Визуални признаци на гнезда на дървеници:

Висока концентрация на черни точки,

Съединения на яйца;

Сухи кожи, останали от ларви;

Групи от дървеници;

Как да намерим гнездо на дървеници

Остава последният въпрос: къде търсим тези гнезда? Опциите могат да са много. Един важен фактор винаги влияе върху резултатите от търсенето - нивото на безпорядък в апартамента. Колкото повече мебели, кутии, торби със стари дрехи в стаята ви, навити килими в ъгъла и други неща, толкова по-лесно дървениците се крият от вас. Когато се нанесат в такъв апартамент, е много трудно да ги извадите.

Общите скривалища за дървеници са скрити гънки, фуги и пукнатини в диваните.. Добре е да започнете проверката от местата за спане:

Разгледайте задната част на облегалката, която обикновено е скрита от човешките погледи.

Погледнете отблизо шевовете и ръкохватките, между плата и дървената конструкция.

В много съвременни модели дивани, дървени подлакътници са прикрепени към страничните стени с велкро, те трябва да бъдат разделени, защото това е много удобно място за дървеници.

Също така си струва да обърнете дивана с главата надолу, за да го огледате отдолу и отвътре.

Ако имате рамково легло, трябва да изследвате конструкцията, особено дървените части. Шевовете на широките матраци също много обичат паразитите, оглеждайте от всички страни, на светъл фон черните точки ще са лесно разпознаваеми.

Ако на стената има окачен килим, повдигнете краищата и погледнете внимателно, понякога на такива места може да намерите и гнездо на дървеници. Същото важи и за картини и фотографии.

Други райони, често населени с дървеници, са первази, пукнатини в ставите на не залепени тапети, контакти и ключове и завеси и завеси, особено в най-горната зона. На тюла екскрементите им пълзят навън и приличат на малки черни кръстчета.

Най-вероятните места за гнезда на дървеници:

задната част на гърба и гънките на дивани

шевове на широки матраци

фуги на дървени конструкции на леглото

периметър на стенни завеси от задната страна

завеси и тюл

первази и белене на тапети, пукнатини по стените

контакти и ключове.

Това са често срещани места, където дървениците могат да гнездят. Намирането им невинаги е лесно, но във всеки случай трябва внимателно да разгледате стаята, преди обработката. Ако не можете да намерите гнездото, потърсете помощта на професионален дезинфектант, каквито са Превента ДДДД ЕООД. Те имат много опит в тази дейност.