Login
Register
Начало

Увлекателно

увлекателният блог

Как да обновите дома за пролетта с нов интериор

Знаете ли, че линии, форми и цветове могат да създават зрителна измама. Такава може да помогне помещенията ви да изглеждат по-мащабни и просторни или да създаде по-подреден вид. За да разберете как конкретно може да стане това, преди да сте се заели с ремонт на дома, вижте следните полезни неща:

ХАМАЛ.BG – фирма за почистване на мазета и тавани от излишни и стари мебели и вещи;

SMETISHTE.COM – фирма за извозване на строителни отпадъци до сметище;

FORI.EU – фирма, която извозва мебели.

Успоредно с тази информация, нека разгледаме и кое и как да съчетаваме в помещенията на дома, както и какви мебели да избираме, след като сме се отървали от старите:

Окото сравнява обема и оптически придава тежест на мебели и вещи. Най-често ако мебелите са масивни и с плътна повърхност, те изглеждат по-тежки и обратното, когато повърхността им е гладка, изглеждат по-леки. Това правило важи, дори ако мебелите са еднакви по големина, но в същото време са изработени от различни материали. За по-тежки или по-леки мебели, винаги може да се обърнете към екип от хамали, който да изнесе от дома ви.

Когато мебелите са съчетани неправилно, това създава също усещане за претрупаност. Излишно е да съхраните стари мебели по мазета и тавани, защото тенденцията, която ви се върти сега в главата, а именно да ползвате някой ден е напълно нереализуема. По-добре е да направите основно почистване с извозване от мазета и тавани и да освободите достатъчно място в дома си за новите неща.

Съчетаването на мебели става още по-неприятно, когато затвореният обем изпъква на преден план и се поставя върху разкрит елемент. Такива импровизации потискат и оптически намаляват обема на помещенията.

Линиите и формите ни поднасят поредица от илюзии. Нека се вгледаме в един типичен съвременен интериор.

Какво още трябва да знаем:

Мебели от различни модели, но с еднакви размери и плътен обем изглеждат по-големи;

Интериор и мебели в райе, създава илюзия за оптически по-дълбоко пространство. Ако райето е надлъжно, то стаята изглежда висока, напречно скъсява, а вертикално извисява и стяга.

Хоризонталните линии успокояват. Затова добавянето им в интериора (по стени или като дамаска за тапицерия на мебели) поражда усещане за сигурност и стабилност.

Подобна идея се предава и на мебели с правоъгълна форма и обем. Ето, защо съвременният интериор е уравновесен и спокоен.

Той не ни разсейва, не ни приканва да го гледаме, не е натрапчив, но ни втълпява поразителни чувства, които носим вече в себе си. Подобни съчетания илюстрират прямота на нравите и взаимоотношенията в съвременния живот.