Login
Register
Начало

Увлекателно

увлекателният блог

Дреболии "създават" домашен уют

"Моят дом - моята крепост" - колко често казваме тази фраза. Когато сме у дома, искаме да се чувстваме комфортно, защитено и сигурно.

В дома, създаваме среда, в която се чувстваме по-удобно, можем да си починем, да създаваме и отглеждаме децата си. Вечер се отнасяме в "уютния замък" и можем да скрием от проблемите и всичкото обществено мнение, стрес, неудобства и разстройство.

Как можем да направим дома по-удобно място? Приятен комфортен той ще даде малките неща, които сами по себе си ще носят положителна енергия и създават добро настроение. Това могат да са сувенири, донесени от пътуванията, неща, които са на мода, стенни плочи, картини, статуи, стари мебели, реставрирани и всичко, което естествено се вписва в интериора на един апартамент или къща.

Но за да се направи уютът на дома е по-удобна важна неговата стойност и това как да се отървем от ненужните неща. Ако не виждате обектите у дома, ако, например, нощното шкафче, никога не е угрижвана с внимание, то навярно е и затрупано с излишни неща.

Сега лесно може да се премахне от него всичко и напълно, така че енергията ви да си струва и да е близо до вас.

Има и други ситуации: имате модерен апартамент реновиран, но един ден, минавайки покрай "битпазар" забележите един стар скрин. Винаги може да вземете и да поставите в някое домашно място във вътрешността. Повярвайте ми, това ще даде усещане за комфорт, което е така липсва днес.

Всичко това може да важи и за други редки неща, от които съвременници се стремят да се отърват.

В крайна сметка, с изключение на нещата с история си струва много пари. Те все още са забележителни и годни да се ползват в различните интериори, а това как се съчетават с тях им придава известна мистика и значение.

Защо не мога да пропусна комфорта?

Защото днешната мода диктува минимализма във всичко: дрехи, интериор и т.н.

Празни стени, диван, два фотьойла, LCD телевизора на стойка и две или три картини - това е на мода, но не е много удобно. Научете за фирма по събиране и изхвърляне на стари дрехи.

Ако искате да създадете домашна среда, в която бихме искали да се върнете, да забравите за правилата на модна и да следвате собствените си желания и приоритети, то интериорът на дома може да се окаже подходящото място за импровизации.

Килимът на стената е реликва от миналото, но ако не можете да си го представите в собствения уютен апартамент, то създайте добро настроение като го поставите на пода.

Същите създателите на добро настроение и уют в дома, могат да добавят и подаръците, изработени от собствената ръка. Те първоначално носят положителна енергия в къщата, за да се предпази от зли духове и уроки.

Ако все пак нещо не е достатъчно, онези малки неща, които правят дома уютен могат да се намерят и по мазета, тавани, килер.

Направете дома си по-удобно място за живеене и да бъдете щастливи!