Login
Register
Начало

Увлекателно

увлекателният блог

Кухни - което е по-добре

Кухня не е само една стая, където се срещаме, за да се храним. Тя е място, където от време на време, имаме най-важните, а понякога и емоционални дискусии. След това можем да седнем със семейство и приятели, да се наслаждаваме на цялата красота и уют в кухнята. Можем да говорим с часове.

Дали е добре да си купим нови или употребявани кухненски мебели – много хора си задават подобни въпроси. В случай, че сте от другата страна и вече сте взели решение за замяна на старите с нови, то предлагам ви да разберете и за изхвърляне на мебели.

Задоволете се с минимален размер на оборудване и мебели или купете най-новите кухни.

За да отговорим на тези въпроси, трябва да решим какво трябва в една кухня. Ако рядко готвите и прекарвате малко време в стаята, основният набор от кухненски шкафове е достатъчен. Но ако имате голямо семейство и ще се насладите на кулинарните изкушения, то си струва да се обръща внимание на кухненски мебели с много елегантен дизайн и всички необходими уреди.

Преди да получите нови мебели, направи всички необходими измервания на стаята, които ще се поставят в кухнята. Организирайте си едно почистване на мазета и тавани, защото често и всички складираме какво ли е по такива места. Преди да сте стигнали до най-малките тънкости трябва да разчитате на всички маси, шкафове, плотове, помислете, колко място ще отнеме, и къде точно да поставите машините.

Цветен спектър

Ако целия комплекс в стаята се пада на тъмни цветове - мебелите може ад изберете в по-ярко. Някои пастелни цветове, елементи на бъдещия кухнята е добре дори да си контрастират, но не да се повтарят. Цветът е твърде натрапчив на очите и емоциите, ако насочва цялото внимание единствено към пода.

Материал

Модерната кухня се отличава с разнообразието на дървен материал и спомагателни материали. Ако планувате обзавеждането й сега, то предвидете първо Изхвърляне на мебели и едва тогава новите.

Дървото може да се намери в около четиридесет разновидности - за по-скъпите комплекти, ПДЧ и MDF - за по-евтино.

Металът също е много често се използван за украса на модерни мебели. Декоративни елементи и функционални части произведени по същество от алуминий.

Стъклото за кухненско обзавеждане е много силен, красив и издръжлив вид.

Форми

Формите на шкафове, рафтове, маси могат да бъдат доста невероятни. Всичко ще зависи изцяло от вкуса: "хай-тек", класиката, нещо претенциозно.

Функционалност

При избора на кухня не забравяйте за функционалността. Многобройните рафтове и чекмеджета са идеални и подхождат на мястото си само ако са прецизно подбрани. Разберете и за почистване на апартаменти.